Nejbolestnější je vedle někoho sedět, jen tak se ho letmo dotýkat, plakat pro něj po nocích, ale vědět, že ho nikdy nemužeme mít ..

Phoebe Buffay / Lisa Kudrow

24. dubna 2009 v 17:08 | Nyksmar

Phoebe..


Celé jméno: Phoebe Buffay
Rodiče: Otec - Frank(,Matka- Phoebe
Sourozenci: Ursula, Frank
Stav: podruhé vdaná za Mika první manželství bylo s přistěhovalcem Duncanem
Děti: -
Záliby: Předpovídání budoucnosti atd.
Práce: Masérka na volné noze


Phoebe měla těžké dětství. Její vlastní matka se jí vzdala a nevlastní spáchal sebevraždu. To nechalo na Phoebe neblahé následky s náznakem vyšinutosti. Má sestru Ursulu s kterou se nestýká. Už jako malá se potloukala New Yourkem a živila se na ulici.

Dnes je Phoebe vegetariánka, která porodila svému nevlastnímu bratrovi Frankovi tři děti. Ráda věří v horoskopy a předpovědi kartářek. Momentálně je vdaná za Mika, s kterým ji náhodou seznámil Joey.

Lisa

Lisa Kudrow se narodila 30.července 1963 v Encinu ve státě Kalifornie.
její otec Lee Kudrow je lékař a matka Nedra Kudrow pracovnice v cestovní kanceláři. Už jako malá se začínala zajímat o herectví. Po dokončení střední školy "William Howard Taft" v roce 1981, kde ve chvílích volna hrála tenis, začala navštěvovat Vassar College v New Yorku s hlavním zaměřením na Biologii. Tuto školu ukončila v roce 1985 a věřila, že uskuteční kariéru v lékařském výzkumu spolu se svým otcem v Los Angeles.

V roce 1993 Lisa přijala roli Phobe v televizním seriálu Přátelé "Friends", která jí pomohla získat cenu Emmy. Také si zahrála Ursulu, střelenou servírku v situační komedii NBC "Mad About You". Lisa na NBC udělala takový dojem, že ji obsadili do dalších významných televizních show. Role Phoebe se hodí k Lisině tak moc, že si lidé pravděpodobně myslí, že je takováto ve skutečném životě. Phoebe Buffay je vlastně dvojče charkteru Ursuly v "Mad About You". Mimo televizních vystoupení se také Lisa objevila v mnoha filmech uvedených do kin, jako Romy a Michele "Romy and Michele's High School Reunion" (1997), "Clockwatchers" (1997), Všichni moji muži "The Opposite of Sex" (1998), Přeber si to "Analyze This" (1999), zde si zahrála po boku Roberta De Nira a Zavěste, prosím "Hanging Up" (2000), kde si zahrála po boku nádherné Meg Ryan. V roce 1997 ji časopis People zařadil do seznamu nejhezčích žen světa. Lisa také získala mnoho cen uznání za její herecké umění, včetně ceny pro televizní herce za mimořádný výkon v komediálním seriálu Přátelé "Friends".
filmografie

2009 - Hotel for Dogs
2008 - Women, The
2007 - Kabluey
2007 - P.S. Miluji Tě
2005 - "Comeback, The" (TV seriál)
2004 - Happy Endings
2004 - Living and Breathing
2003 - Marci X
2003 - Wonderland Masakr
2002 - Kdo to štěká?
2002 - Přeber si to znovu
2002 - Reel Comedy: Analyze That (TV)
2001 - All Over the Guy
2001 - Dr. Dolittle 2
2001 - Friends: The Stuff You've Never Seen (TV)
2000 - Šťastná čísla
2000 - Making of 'Hanging Up', The (TV)
2000 - Zavěste, prosím
1999 - Armagedd'NSync (TV)
1999 - Přeber si to
1998 - "Hercules"
1998 - Všichni moji muži
1997 - Hacks
1997 - Hlídači času
1997 - Romy a Michele
1996 - Matka
1995 - Bláznivá vychovatelka / Radši zpátky za mříže!
1994 - In the Heat of Passion II: Unfaithful
1994 - "Přátelé"
1994 - Tangents
1992 - "Bob"
1992 - In the Heat of Passion
1992 - "Jsem do tebe blázen"
1991 - Dance with Death
1991 - Murder in High Places (TV)
1991 - Unborn, The
1990 - Impuls
1990 - To the Moon, Alice (TV)
1989 - L.A. on $5 a Day
1989 - "More You Know, The"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama